Over Fête de la Musique


Fête de la Musique is in 2016 weer terug in Utrecht.
Wil je toch in 2015 de zonnewende vieren met muziek? Kom dan op 21 juni naar A Lazy Sunday Afternoon van ZIMIHC in Park Lepelenburg of op 20 en 21 juni naar het Internationaal Steelbandfestival bij ZIMIHC theater Stefanus.

Fête de la Musique 21 & 22 juni 2014

Fête de la Musique (Feest van de muziek) werd in 1982 voor het eerst georganiseerd in Frankrijk op 21 juni. Een spontane muzikale vrijmarkt ontstond om de zonnewende met veel muziek te vieren. Op straten en pleinen, in hofjes en tuinen, muziek maken kan overal. Maar ook openbare gebouwen als musea, bibliotheken, een gemeentehuis of stadsdeelkantoor of je huiskamer zijn geschikte locaties voor muziekactiviteiten. Inmiddels is deze muzikale vrijmarkt uitgegroeid tot een internationaal feest dat in meer dan 130 landen gevierd wordt.

In Utrecht wordt op 21 juni 2014 Fête de la Musique groots gevierd in het kader van de feestelijke opening van het Muziek Centrum TivoliVredenburg. De wijkcultuurhuizen nemen hierbij het voortouw samen met TivoliVredenburg. ZIMIHC Maatwerk doet in 2014 de coördinatie van Fête de la Musique in de stad Utrecht.
Op 22 juni zullen er ook nog enkele activiteiten in het kader van Fête de la Musique in Utrecht plaats vinden.

Organisaties uit andere gemeenten kunnen overigens ook gebruik (blijven) maken van deze website, alleen worden zij in 2014 niet ondersteund door ZIMIHC wat betreft publiciteit.

Podia

Deze website is een middel voor iedereen in Utrecht om makkelijk een eigen Fête de la Musique op te zetten. Alle podia, groot of klein, binnen of buiten, professioneel of niet, zijn welkom. Iedereen draagt zorg voor de eigen organisatie, maar voor het publiek zijn we één groot muziekfeest, vindbaar op deze site. Fête de la Musique is een gratis festival, dus het publiek gaat er vanuit dat het gratis toegang tot je podium heeft.

Je kunt meedoen als podium door de volgende stappen te doorlopen:

1. Zorg dat je een ruimte hebt die als podium kan dienen.
2. Schrijf je podium in op deze website.
3. Artiesten kunnen zich aanmelden voor jouw podium en jij kunt aangemelde artiesten benaderen.
4. Als je harde afspraken met je artiesten hebt gemaakt, maak je je definitieve programmering op deze site.
5. Je kunt nu een pdf printen of downloaden van je programma en PR gaan maken voor je evenement!
 

Artiesten

Artiesten kunnen zich ook via deze website aanmelden. Ook hier geldt, iedereen is welkom. Houd er alleen wel rekening mee dat dit een spontaan feest is, waar het vooral eens niet om geld gaat. Een podium gaat er vanuit dat je je kostenloos aanbiedt om te spelen. Het podium vraagt ook geen toegangsprijs aan het publiek.

Je kunt meedoen als artiest door de volgende stappen te doorlopen:

1. Schrijf je in op deze website.
2. Geef aan op welk podium je zou willen spelen.
3. Podia kunnen jou ook vinden in de artiestenpoule. Je kunt dus benaderd worden door hen.
4. Als je harde afspraken met je podium hebt gemaakt, maakt de programmeur een definitieve programmering van zijn podium.
5. Je kunt daarna een pdf printen of downloaden van het programma waar jij in voorkomt en PR gaan maken voor je optreden!

Publiek

Alle optredens tijdens Fête de la Musique zijn gratis.  We gaan uit van de goede wil van iedereen om mee te doen volgens de regels. Mocht blijken dat iemand toch toegang vraagt, dan wordt dit evenement zo snel mogelijk uit de Fête de la Musique programmering verwijderd.

Op deze website kun je zoeken naar de programmering van alle podia die bij ons ingeschreven staan. Je kunt zoeken op gemeente en op postcode. Ook kun je programma's van de diverse podia bekijken en downloaden.

Meer informatie?

Kijk dan bij de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Fête de la Musique is in 2016 weer terug in Utrecht.
Wil je toch in 2015 de zonnewende vieren met muziek? Kom dan op 21 juni naar A Lazy Sunday Afternoon van ZIMIHC in Park Lepelenburg of op 20 en 21 juni naar het Internationaal Steelbandfestival bij ZIMIHC theater Stefanus.